Laatste weken om in te schrijven, komaan Brussel...

Geïnteresseerde scholen die nog niet ingeschreven zijn, hebben nog 2 weken de tijd om in te schrijven voor VLINDER.

Met nog 2 weken voor de boeg, zijn er heel veel interessante locaties binnen gekomen van scholen. De grootste respons zien we vandaag uit Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Maar ook de andere Vlaamse provincies zijn goed vertegenwoordigd met zeer gevarieerde locaties. Extra locaties en scholen zijn uiteraard nog steeds welkom!

Enkel in Brussel is de respons nog mager. Dit zou jammer zijn omdat Brussel als grootste stad van het land niet mag ontbreken in het VLINDER project. Bovendien zijn er heel wat omgevingen die zeer interessante metingen zouden kunnen opleveren. Een locatie in het historische centrum van de stad zou bv. een indicatie geven van de grootte van het Brusselse hitte-eiland en zou een vergelijking met onder meer Gent en Antwerpen mogelijk maken. Brussel kent een aantal omgevingen met hoogbouw (bv. rond station Brussel-Noord) die we elders in Vlaanderen niet hebben en zo'n omgeving zou bijgevolg zeer waardevol zijn voor een VLINDER station. En met het Zonienwoud hebben we in Brussel ook een zeer grote groene long die we graag zouden onderzoeken.
Daarom roepen we nederlandstalige secundaire scholen uit de Brusselse regio op om de komende 2 weken alsnog in te schrijven.

Scholen kunnen nog inschrijven tot middernacht 30 april. Ook als je reeds ingeschreven bent en nog een locatie wil toevoegen kan dit nog tot deze datum. Het tijdstip van de inschrijving zal geen rol spelen bij de selectie. We kijken uit naar jullie voorstellen!

Hoogbouw Brussel Brussel als grootste stad van Belgie kent heel wat interessante omgevingen waar een afwijkend microklimaat kan verwacht worden bv. de hoogbouw rond Brussel-Noord of de Europese wijk. (foto: Google Maps)